Donec at mattis erat! Duis sed massa eget eros gravida vulputate nec ut ipsum.

Cele mai comune tipuri de usi


Pentru a cumpara usi metalice case si vile este important sa tineti cont de mai multe aspecte importante, mentionate mai jos.

Fibra de sticla este o alegere practica pentru majoritatea oamenilor. Aceste usi sunt disponibile cu o suprafata neteda sau, mai tipic, cu o textura cu granulatie de lemn. Un tratament suplimentar aplicat pe unele le face sa arate mai mult ca lemnul real.

Usile din fibra de sticla rezista la uzura mai bine decat otelul. Acestea pot fi vopsite sau colorate, sunt la preturi moderate si rezistente si necesita putina intretinere.

Contra: pot ceda sub un impact sever.

Otel

Pro: Sunt relativ ieftine si pot oferi rezistenta la socuri si la intemperiile mult mai bine decat modelele de usi din fibra de sticla si lemn. Usile din otel necesita o intretinere redusa – cu exceptia cazului in care finisajul superior este afectat din diverse motive. Sunt eficiente din punct de vedere energetic, desi adaugarea de panouri de sticla le taie valoarea izolanta.  Ofera aspectul de ultima generatie pe care alte materiale incearca sa-l imite.

Producatorii ofera zeci de optiuni pentru modele de usi cu panouri si sticla, modele cu grile, lampi laterale si traverse. Cu cat designul este mai elaborat, cu atat va costa mai mult usa. Va recomandam sa apelati la un producator usi metalice de incredere.

Prag reglabil – acesta ajuta la eliminarea posibilitatii de aparitie a orificiilor sub usa in timp ce aceasta isi modifica pozitia. In caz contrar, este posibil ca in cele din urma sa fie nevoie sa adaugati un nou prag in partea de jos pentru a sigila casa de ploaie si curent.

Elementele de sticla sunt atractive, dar se adauga la cost. Daca cumparati o usa cu sticla luati in considerare sticla securizata si posibilitatea de a deschide geamurile utilizand o cheie.

Tocurile si ramele sau glafurile sunt foarte importante. Acestea sunt partile orizontale si verticale care prind o usa. Acestea sunt de asemenea cele care dau aspectul general si completeaza deisgnul. Este foarte important sa fie rezistente.  Usile pot fi folosite si ca usi metalice intrare bloc caz in care trebuie sa reziste la utilizari intense in fiecare zi.