Donec at mattis erat! Duis sed massa eget eros gravida vulputate nec ut ipsum.

6 moduri de a taia betonul mai eficient

O operatie de decupare beton  un proces care necesita abilitati, rabdare si siguranta. Pentru a va asigura ca lucrarea este corecta si eficienta, urmati aceste sase sfaturi. Veti observa o diferenta imediata a rezultatului.

Timpul potrivit

Obtinerea exacta a momentului cand vine vorba de taierea betonului este esentiala pentru crearea celei mai bune taieri posibile. Betonul ar trebui sa se afle intr-o stare solida, dar nu complet. Aceasta conditie creeaza o taiere mai fina, cu mai putin praf. Un beton umed o face mai dificila, in timp ce betonul tratat se poate rupe in timpul taierii.

Utilizarea unui fierastrau potrivit

Pentru lucrari mai mari, spre exemplu cele pentru podea pe podea, utilizati un fierastrau circular cu apa, acestea asigura taieturi atat adanci, cat si drepte. Un alt beneficiu al ferastrarenelor circulare cu apa este ca acestea sunt alimentate cu apa. Utilizarea apei reduce cantitatea de praf care este generata si, de asemenea, mentine lamele racite.

Lama potrivita.

Cristalele cu diamant sintetice ale unui ferastrau cu diamant sunt perfecte pentru a obtine o taiere precisa pe parcursul acestui proces. Chiar si atunci cand diamantele se uzeaza, acestea cad pentru a fi inlocuite cu altele noi, gata pentru urmatoarea taiere. Lamele de taiere uscate pot fi utilizate cu sau fara apa, dar lamele umede trebuie utilizate numai cu apa.

Tineti cond de sanitate

Trebuie folosit un extractor de praf adecvat, mai ales daca utilizati un ferastrau uscat. Cu un ferastrau umed, praful este distrus inainte de a se raspandi in aer. Astfel, aceste fierastraie electrice devin mult mai putin periculoase. Vorbind despre pericole, nu uitati sa protejati cablul electric!

Marcati taieturile

Utilizati creta pentru a marca liniile pe care intentionati sa le taiati inainte de a porni fierastraul. Un sfat  excelent este de a utiliza o culoare stralucitoare care va fi usor vizibila pe fundalul betonului. Daca utilizati un ferastrau umed, incercati sa folositi un marcator care sa reziste la utilizarea apei.

Prioritizati siguranta cu ajutorul unor experti.

Carotex este mandru de angajatii sai si dedicarea pe care acestia o au pentru siguranta la locul de munca. In cazul in care doriti sa efectuati lucrari ce tin de taierea betonului, carotex va poatete sari in ajutor cu servicii de carotare beton si decupare beton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.