Donec at mattis erat! Duis sed massa eget eros gravida vulputate nec ut ipsum.

De ce este bine sa consumi periodic orez


Daca vrei sa incepi o dieta cu orez, iti recomandam sa te orientezi spre orez brun. Expertii in medicina spun ca orezul poate fi aplicat local pentru a vindeca unele afectiuni ale pielii. In India, apa din orez este prescrisa de practicienii ayurvedici ca un unguent eficient pentru racirea suprafetelor inflamate ale pielii. Compusii fenolici care se gasesc in el, in special in orez, au proprietati antiinflamatorii, deci si ele sunt benefice pentru calmarea iritatiei. Indiferent daca este consumata sau aplicata local, substanta derivata din orez tinde sa amelioreze anumite simptome.

Chinezii cred ca orezul creste considerabil pofta de mancare, vindeca afectiuni stomacale si trateaza toate problemele digestive. Ca diuretic, cojile de orez pot ajuta la pierderea excesului de greutate prin eliminarea apei, eliminarea toxinelor din organism cum ar fi acidul uric si chiar pierderea in greutate, deoarece aproximativ 4% din urina este compusa din grasime corporala. Continutul ridicat de fibre ajuta si la cresterea tranzitului intestinal. Poti incerca si orez expandat atunci cand vrei sa iei gustari peste zi.

Orezul este o excelenta sursa de vitamine si minerale, cum ar fi niacina , vitamina D , calciu , fibre, fier , tiamina si riboflavina. Aceste vitamine ofera fundatia pentru metabolismul corpului, sanatatea sistemului imunitar si functionarea generala a sistemelor de organe, deoarece vitaminele sunt consumate in mod obisnuit in cele mai importante activitati din organism.

Uleiul de tarate de orez extras din coaja de orez este cunoscut ca are proprietati antioxidante care promoveaza rezistenta cardiovasculara prin reducerea nivelului de colesterol din organism. Coaja de cereale este in cazul in care o mare parte din nutrienti locuiesc si acest lucru este eliminat in prepararea de orez alb. Dietele cu orez brun integral sunt recomandate pentru pierderea kilogramelor in plus.

Orezul este bogat in amidon rezistent, care ajunge la nivelul intestinelor intr-o forma nedigerata. Acest tip de amidon stimuleaza cresterea bacteriilor utile care ajuta la miscarile normale ale intestinului. De asemenea, acest orez insolubil este foarte util in reducerea efectelor unor afectiuni precum sindromul intestinului iritabil (IBS) si diareea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.