Donec at mattis erat! Duis sed massa eget eros gravida vulputate nec ut ipsum.

Patru sfaturi pentru alegerea podelei dvs.

In zilele de astazi cei mai multi oameni aleg o podea acoperita cu parchet cum ar fi de exemplu cea cu parchet nuc. Cea mai mare parte a concentrarii intr-o casa este pe decor. Credeti sau nu, podelele joaca un rol major in aspectul, simtirea si ambianta unei incaperi. In functie de stilul dvs. de viata, de buget si de traficul pe care camera dvs il va suporta, veti alege podelele perfecte pentru dvs. Indiferent daca renovati sau alegeti podele pentru casa dvs. existenta aici sunt sfaturi care va vor ajuta sa alegeti parchetul perfect.

1.Stilul de viata

Cum traieti si folositi casa dvs. alaturi de familiei este cel mai important factor in alegerea podelei. Daca familia dvs. are trafic intens, animale de companie, copii si este foarte activa – covorul nu va fi ideal. Zonele de trafic grele trebuie sa aiba in vedere pardoseala elastica, cum ar fi placile de ceramica, vinilul sau podele din lemn. Daca locuinta dvs. are un trafic minim si va place sa aveti moale in picioare, covoarele pot fi ideale pentru casa dvs. Exista mai multe optiuni pentru amenajarea podelelor.

2.Locatia din casa.

Podelele care se afla la intrarea sau foaierul casei dvs. ar trebui sa aiba un look „wow”, dar sa fie durabile pentru elementele exterioare. Daca zapada, ploaia si noroiul sunt factori pentru intrarea in casa dvs., luati in considerare utilizarea unor podele durabile, cum ar fi placile de lemn. Caile de intrare in casa dvs. ar trebui plasate pentru a elimina majoritatea umezelii exterioare; acest lucru va ajuta la pastrarea pardoselilor dvs. mai curate! Podelele din dormitoare si camerele pentru copii trebuie sa fie confortabile pentru picioarele goale. Podele cu utilitati  si bai ar trebui sa poata rezista la apa. Pardoselile din lemn de esenta tare si laminata nu sunt recomandate in zone cu umiditate ridicata, deoarece pot aparea defectiuni si deteriorari.

3.Costuri

Toate materialele pentru pardoseli au „nivele” de calitate. Covorul sintetic este mai ieftin decat covorul Berber, care contine smocuri mari. Cu cat un covor este mai durabil, cu atat mai scump va fi. Atunci cand alegeti un covor, nu uitati de tamponul de covor de dedesubt. Tamponul de covor va face pasii dvs. mai confortabili si va face ca covorul sa dureze mai mult. Placile ceramice si marmura sunt, in general, mai scumpe decat covorul.. Pardoselile din lemn si parchet au devenit mai accesibile de-a lungul anilor, datorita introducerii unor noi produse pe piata pardoselilor precum parchet stejar.

4.Naturalete

Doriti sa aveti podele care sunt bune pentru mediul inconjurator si arata minunat? Luati in considerare podele cum ar fi: gresie reciclata din sticla, lemn de bambus sau podele din pluta. Fiecare are proprietati unice. Pardoseala Cork este excelenta pentru absorbtia sunetului, dar nu este buna pentru purtatorii de toc inalt! Aveti o casa de tip loft sau de tip industrial? Parchetul de beton expus sau pardoseala din piatra este de asemenea excelenta pentru mediul inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.