Donec at mattis erat! Duis sed massa eget eros gravida vulputate nec ut ipsum.

Sfaturi utile pentru alegerea jucariilor

O idee buna de cadou pentru fetita ta este un carut jucarie din lemn.

Deoarece jucariile din lemn nu au sunete sau componente electronice care sa indice modul in care ar trebui folosite si sa induca anumite actiuni si nu sunt proiectate sa se potriveasca unei activitati specifice, copiii isi dezvolta abilitatile de rationament in timp ce invata cu jucarii din lemn. De exemplu, copiii pot dori sa faca un scenariu pentru a raspunde la o intrebare stiintifica sau sa creeze forme din lemn pentru a construi ceva. Pe masura ce copiii manipuleaza diferitele forme si dimensiuni ale jucariilor din lemn, isi construiesc abilitatile de gandire. De asemenea, isi construiesc abilitatile de gandire in timp ce isi organizeaza jucariile din lemn in diferite categorii. De exemplu, ei pot opta pentru a le organiza dupa marime, in functie de forma sau chiar de culoare.

Jucariile din lemn au, de asemenea, capacitatea de a sprijini rezolvarea problemelor. La un nivel mai general, copiii pot folosi jucarii din lemn pentru a oferi reprezentari vizuale ale problemelor de adunare si scadere. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a crea puzzle-uri logice pe care copiii sa le rezolve, sa construiasca turnuri care sa reziste fortelor diferite care actioneaza asupra lor sau sa creeze modele care sa reprezinte diferite probleme avansate de matematica si stiinta.

 Deoarece jucariile din lemn vin in forme si dimensiuni mai generale, copiii vor trebui sa rezolve problemele pentru a-si da seama cum sa faca sa se potriveasca anumitor scenarii, comparativ cu jucariile standard, din plastic, care vin pregatite deja pentru anumite scenarii. Utilizand litere personalizate din lemn copiii vor invata mai repede sa citeasca si sa scrie.

Datorita formelor lor de baza, jucariile din lemn ajuta si copiii sa realizeze o coordonare buna intre ochi si mana. Activitati cum ar fi construirea turnurilor din blocuri de lemn, asezarea cu grija a pieselor, astfel incat turnurile sa nu se rastoarne sau imbinarea cu ajutorul elementelor specifice de prindere, introducerea bilelor prin diverse orificii si alte activitati similare, asigura o buna coordonare.

Copiii pot folosi de asemenea jucarii din lemn pentru a incepe sa reprezinte concepte cum ar fi deasupra, sub, langa, sus si jos. Atunci cand rezolva puzzle-uri sau creeaza modele folosind jucarii din lemn, incep de asemenea sa vada  modul in care ele se potrivesc impreuna, ceea ce imbunatateste si coordonarea lor manuala. Acestea sunt doar cateva moduri in care copilul poate invata diverse lucruri utilizand jucariile din lemn. Cu litere la comanda din lemn, copilul tau poate invata mai repede sa isi scrie numele si apoi va fi tentat sa invete sa scrie cuvinte mai complexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.