6 sfaturi pentru asamblarea mobilierului
Atunci cand realizati un montaj mobila trebuie sa stiti ca acest proces poate sa fie deseori o bataie de cap mai ales daca mobilierul respectiv este ambalat in pachete plate precum cel din magazinul IKEEA, o singura miscare gresita in ansamblu ar putea ruina mobilierul nou achizitionat. Am enumerat aici cateva sfaturi care va pot ajuta sa asamblati mobilierul cu usurinta si pentru a va economisi timpul.
1.Pregatiti-va zona de munca.
Asamblati mobilierul in aceeasi camera unde intentionati ca acesta sa ramana. Deplasarea acestuia dupa asamblare nu numai ca va poate deteriora noul mobilier, dar poate greu si poate provoca vatamari corporale, de asemena este indicat sa creati spatiu suficient prin eliminarea obiectelor fragile din jurul zonei de lucru.
2.Despachetati cutiile.
Deschideti pachetele si asigurati-va ca toate piesele au fost livrate fara nici un fel de deteriorari. Aveti grija atunci cand folositi obiecte ascutite pentru a deschide cutiile de carton, deoarece este posibil sa zgariati fara sa vreti mobila. Puteti de asemenea sa utilizati cartonul acestor cutii ca protectie impotriva zgarieturilor podelei, spre exmeplu, atunci cand realizati o asamblare dulap de dimensiuni mari, deplasarea pieselor acestuia va pot deteriora usor podeaua, tot ce trebuie sa faceti este sa asezati cat mai uniform cartonul rezultat din despachetarea cutiilor pe podea.
3.Organizarea
Dupa despachetare, identificati piesele, grupati-le pe cele asemenatoare si asezati-le intr-un mod ordonat. Acesea vin la pachet cu o multime de piese mici: piulite, suruburi, horruburi, cuie, saibe, si multe altele. Separati-le intr-un recipient pentru a nu fi nevoit sa le cautati foarte mult timp atunci cand aveti nevoie de unul, acest lucru va poate ajuta de asemenea sa nu le pierdeti.
- Gasiti instrumentele potrivite
Majoritatea mobilierului gata de asamblare este livrat de obicei cu instrumentele de baza necesare pentru asamblare. Dar, daca elementele dvs. sunt mai complexe, este posibil sa aveti nevoie de mai multe instrumente. Cele mai multe ansambluri de mobilier de baza necesita un ciocan, o cheie reglabila, un set de surubelnite, o ruleta si posibil si un smirghel. Uneltele electrice cum ar fi bormasina va pot usura munca in timp ce asamblati mobilierul.
5.Urmati instructiunile.
Rasfoiti paginile manualului si respectati cu strictete instructiunile ilustrate cu privire la modul de asamblare a mobilierului. S-ar putea sa trebuiasca sa-l rasfoiti de mai multe ori pentru a obtine o imagine clara a procesului.
6.Aveti rabdare
Asamblarea mobilierului poate fi o sarcina banala. Este posibil ca unii pasi sa nu fie foarte intuitivi. Rabdarea este necesara, la fel ca si nevoia de a va relaxa si de a lua pauze. Daca va grabiti, este mult mai probabil sa faceti greseli. Acestea sunt cele mai bune sfaturi atunci cand realizati o asamblare mobila dormitor si nu numai
3 Comments
Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Donec sed odio dui. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.
Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.
Curabitur blandit tempus porttitor. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla.